U bevindt zich hier:Start

Pepingen, het Pajottenland op zijn mooist


Welkom op de website van de gemeente Pepingen

Met deze site willen we je als inwoner nog sneller en eenvoudiger op de hoogte houden van onze dienstverlening, nieuwsberichten en activiteiten.

In de kijker

27/06/17Opheffing code oranje

Door de gewijzigde weersituatie kondigt  het agentschap Natuur& Bos code groen af voor  alle Vlaams-Brabantse bos- & natuurdomeinen.

lees meer

22/06/17Politiebesluit droogte

Ingevolge de uitzonderlijke aanhoudende droogte heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant een politiebesluit uitgevaardigd dat het gebruik van drinkwater verbied voor niet noodzakelijke toepassingen.

lees meer

21/06/17Infrax lanceert website om energieverbruik te vergelijken

Infrax, Eandis en EnergyVille hebben een website gelanceerd waarop je in vier eenvoudige stappen ontdekt of het energieverbruik van je woning hoger of lager ligt dan gemiddeld ...

lees meer

20/06/17Gebruik kraantjeswater met beleid

De afgelopen weken viel er bijzonder weinig neerslag en volgens de weersverwachtingen zal ook de komende periode droog blijven.  Momenteel zijn er nog geen problemen met de drinkwatervoorziening maar ik vind het raadzaam om nu al preventietips mee te delen.
In het interview met Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders,  dat vandaag werd uitgezonden in ‘De Ochtend’ op Radio 1 leest u meer toelichting en tips voor een spaarzaam en duurzaam gebruik van drinkwater. 

lees meer

20/06/17Warmteperiode waarschuwingsfase hitteplan in werking

We zitten momenteel in een periode van echte warme dagen, wat natuurlijk heel aangenaam is maar waar ook voorzichtig mee moet worden omgesprongen. Sinds zondag 18 juni is de waarschuwingsfase van het federaal plan hitte- en ozonpieken van kracht. Voornamelijk kwetsbare groepen zoals (sociaal geïsoleerde) ouderen, (chronisch) zieken en jonge kinderen lopen risico op ernstige gezondheidseffecten van warmte.

lees meer

14/06/17BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon ...

lees meer

08/05/17Blokspot

Een rustige plek nodig om te studeren? Vanaf 22 mei tot en met 30 juni kan je terecht in onze blokspot in het zaaltje naast de bib in Bellingen.

lees meer

06/03/17Zomeractiviteiten 2017

Verveel je je tijdens de zomermaanden? Geen nood, jeugddienst Pepingen en jeugdregio Pajottenland organiseren enkele leuke activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar tijdens de zomer. Schrijf je hier online in!
Of check nog meer activiteiten in ons handig zomerprogrammaboekje!

lees meer

15/02/17JOKA kamp in Huize Ter Loo Bellingen

Stel je kandidaat als begeleider voor het JOKA kamp in Huize Ter Loo in Bellingen van 13 tot 18 augustus 2017!

lees meer