U bevindt zich hier:Start >> Containerpark

Containerpark

Op dinsdag 7 april 2020 heropende het recyclagepark in onze gemeente met een beperking van afvalstoffen die mochten aangevoerd worden.

Wij hebben dit steeds nauw opgevolgd, en alles verliep deze afgelopen 2 weken vlekkeloos qua aanvoer door inwoners.
Daarom werd besloten dat vanaf maandag 20/04/2020 alle afvalstoffen BEHALVE ASBEST zullen aanvaard worden op het recyclagepark. Asbest kan niet aanvaard worden daar mondmaskers worden voorbehouden voor de zorg.

Zoals geldt bij alle verplaatsingen, geldt ook hier dat wanneer je niet dringend van je afval af moet, je je bezoek uitstelt.
Op het recyclagepark blijven de regels van toepassing:
-          Bij het aanschuiven blijf je in je wagen zitten
-          Wacht op een teken van de parkwachter om het park te betreden. Het aantal bezoekers die tegelijk op het park kunnen aanwezig zijn, wordt namelijk beperkt om de regels rond social distancing te kunnen opvolgen.
-          Je kan enkel elektronisch betalen voor betalende afvalstoffen.
-          Wanneer een container vol is, zal je je afval een volgende keer opnieuw moeten aanbieden.
 
En natuurlijk: hou het veilig, hou het hoffelijk!

Verstrengde voorwaarden
Gezien de actuele coronamaatregelen gelden er verstrengde voorwaarden. De openingsuren van ons recyclagepark blijven behouden. Zo kan je er van dinsdag tot vrijdag terecht tussen 14-18 uur en op zaterdag tussen 10-17 uur. Kom alleen! Enkel bij het aanbieden van grote stukken waarbij je hulp nodig hebt om deze te lossen, zal een tweede persoon toegelaten worden.

De algemene regel waarbij enkel essentiële verplaatsingen toegestaan zijn, blijven ook hier van kracht. Ga enkel naar het recyclagepark als het écht dringend nodig is. Kan het wachten, stel je bezoek dan uit.
 
Tenslotte wordt de werking op het recyclagepark ook aangepast. Zo dien je in je wagen te blijven zitten bij het aanschuiven. Een parkwachter zal voor het betreden van het recyclagepark reeds nakijken wat je wenst aan te bieden. Afvalstoffen die je niet kan afleveren, moeten opnieuw mee naar huis. Gezien men minimum 1,5 m afstand dient te houden, wordt het aantal wagens die tegelijk in het park mogen beperkt tot 3. De parkwachter zal je duidelijk aangeven wanneer je het park kan betreden. Wanneer een container vol is, zal je je afval een volgende keer opnieuw moeten aanbieden.
 
Is een bezoek aan het recyclagepark echt noodzakelijk, hou het dan veilig en wees hoffelijk. Indien de veiligheid in gedrang komt, zal het recyclagepark opnieuw gesloten worden.
 
 
Afvalinzameling aan huis
Intradura houdt de huidige dienstverlening voor afvalinzameling aan huis in stand. Om dit te kunnen aanhouden, gelden er sinds 30 maart wel enkele regels i.v.m. de maximaal aan te bieden hoeveelheden:

  • Afvalstromen in zakken (restafval, pmd, gft): maximaal 3 zakken per fractie, per adres
  • Afvalstromen die los worden aangeboden (papier & karton, snoeihout): maximaal 0,5m³ per fractie, per adres

Toegangsvoorwaarden op het containerpark sinds 2016.

Opgelet: De laatste toegang tot het containerpark is 30 minuten voor sluitingstijd!