U bevindt zich hier:Start >> Zomercampagne 'Groeten uit buitengewoon binnenland'

Zomercampagne: 'Groeten uit buitengewoon binnenland'

Op wereldreis in Vlaamse natuurgebieden

De zomercampagne ‘Groeten uit buitengewoon binnenland’ wil Vlamingen opnieuw laten kennismaken met de Vlaamse Natuur.

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid willen de buitengewone troeven van de Vlaamse natuur in de kijker zetten. “De afgelopen weken leerde de Vlaming vele natuurparels dichtbij huis beter kennen en daar doen we nu graag nog een schepje bovenop”, zegt minister Demir.“Want buiten, dat is waar we na de lockdown willen zijn. En ons binnenland, met de vele prachtige natuurgebieden en bossen, heeft zoveel moois te bieden. We gooien het aanbod van Natuur en Bos, zo’n 90.000 ha in 300 verschillende natuurgebieden, volop in de strijd om de Vlaming onze natuur te laten ontdekken, aldus Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van Natuur en Bos.

Via de website http://buitengewoon.natuurenbos.be wijzen Demir en Natuur en Bos iedereen de weg naar de buitengewone natuur in Vlaanderen via de vele fiets- en wandelroutes of unieke tips en inspiratie.

Buitengewoon kamperen voor binnenlandse avonturiers

Wie vakantie zegt, zegt ook overnachten. Natuur en Bos lanceert deze zomer het concept buitengewoon kamperen. Het agentschap ging op zoek op zoek naar 16 unieke locaties in de Vlaamse natuur waar je back to basics kan kamperen van juli t.e.m. september. Zo’n kampeerspot bestaat uit zo’n 8 tot 15 tipi-tenten voor 4 of 6 personen, steeds op een grote afstand van elkaar. Zo kan je met aandacht voor de social distancing genieten van de rust en de natuur. Naast het coronaproof kamperen hebben we ook aandacht voor de duurzaamheid. Er is een minimale impact op de natuur, zo zijn er ecologische droogtoiletten en douchezakken met opgewarmd regenwater.

Meer informatie over het buitengewoon kamperen vind je via: http://www.buitengewoonkamperen.be.

“We kijken er met veel enthousiasme naar uit om iedereen deze zomer in de prachtige Vlaamse bossen en natuurgebieden te kunnen verwelkomen en onder te dompelen”, besluit minister Demir.