U bevindt zich hier:Start >> Intergemeentelijke preventiedienst

Eerstelijnszone Zennevallei

Wat?

De eerstelijnszone Zennevallei strekt zich uit van de Zenne tot het Zoniënwoud en is gelegen tussen de eerstelijnszones Pajottenland en Druivenstreek. Onze eerstelijnszone omvat de gemeenten: Beersel, Drogenbos, Halle, Linkebeek, Pepingen, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Eerstelijnszone Zennevallei is een samenwerkend netwerk van partners met als doel het optimaliseren van welzijn en gezondheid van alle mensen die in haar regio wonen, werken en leven.

De eerstelijnszone staat voor doelgerichte zorg: zorg waarin de persoon en niet de ziekte of beperking centraal staat. Professionals in een eerstelijnszone werken samen met de persoon met een zorgvraag aan de weg naar de meest optimale en best mogelijke levenskwaliteit.

Via preventie proberen we om mensen langer te laten leven én om hun levenskwaliteit te behouden en te verhogen. Ook belangrijk is dat initiatieven voor preventie niet alleen binnen de gezondheidszorg genomen moeten worden, maar ook daarbuiten. 

Opdrachten

U weet misschien dat het Lokaal Multidisciplinair Netwerk en SEL Zorgnetwerk Zenneland verdwijnen. Op dit eigenste moment zijn we volop aan het onderzoeken welke onderdelen van de werking van deze twee organisaties zullen overgedragen worden naar de eerstelijnszone (en welke niet). Daarnaast bekijken we welke nieuwe elementen dienen gecreëerd te worden om te voldoen aan onze eerstelijnszone-opdrachten. En hoe al deze tandwieltjes tot een efficiënte (milieuvriendelijke) motor kunnen worden gebouwd.