U bevindt zich hier:Start >> Activiteiten jeugd

Activiteiten voor kleuters, kinderen, tieners en jongeren

Buitenspeeldag

logo Buitenspeeldag zonder jaar - nieuwDe Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr., KETNET, VTMKZoom, Studio 100tv, Kadet en de Vlaamse overheid met medewerking van Bataljong en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en recreatiebeleid (ISB) en Cultuurnet Vlaanderen - uitmetvlieg.be.
De Pepingse jeugddienst en de sportdienst staan in voor de lokale organisatie. 

De Buitenspeeldag gaat elk jaar door op woensdagnamiddag na de Paasvakantie
De volgende Buitenspeeldag zal doorgaan op woensdag 22 april 2020 in het centrum van Elingen.

Heb je een idee voor een leuke activiteit of wil je zelf een activiteit organiseren tijdens de Buitenspeeldag? Laat het dan zeker weten aan de jeugddienst!

Meer info op www.buitenspeeldag.be/pepingen

Foto's van de voorbije edities kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Roefeldag

De Roefeldag is een organisatie van de gemeente Pepingen en de Roefelstuurgroep. Op deze dag kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar echt meedoen in de wereld van de volwassenen: brood bakken bij de bakker, dieren verzorgen op de boerderij, frietjes bakken in de frituur, haar verven bij de kapper, enz.

De volgende Roefeldag gaat door op zaterdag 27 juni 2020.

Foto's van de voorbije edities kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Zomerprogramma

Zomer banner 2020Nog geen plannen voor de komende zomermaanden? Bekijk hier de zomeractiviteiten van jeugddienst Pepingen en jeugdregio Pajottenland.
Inschrijven voor deze zomeractiviteiten 2020 kan via dit online inschrijvingsformulier

Binnenkort vind je hier ook het lente- en zomerprogrammaboekje 2020 en meer info over de zomeractie 'Schatten van Vlieg'.

Foto's van de voorbije activiteiten kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Ezelsoor

Koop geen 13 in een dozijn kaftpapier in de winkel, maar kaft je schoolboeken GRATIS met een origineel ontwerp van Ezelsoor. Kinderen uit onze regio hebben namelijk zelf kaftpapier ontworpen!

Of laat je boeken personaliseren door een unieke tekening of handlettering door één van onze illustratoren.
Tijdens Ezelsoor voorzien we ook leuke randanimatie of een 'back-to-school' workshop voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kom langs op woensdag 2 september 2020 tussen 13u en 18u in het zaaltje naast de bib in Bellingen.
Meer info op www.ezelsoor.info

Blokspot

Tijdens de examenperiode december-januari en mei-juni voorzien we voor alle studenten uit de regio een plek waar ze samen rustig kunnen studeren. Zij kunnen terecht in een lokaal in woonzorgcentrum H. Vanderstokken (Palokenstraat 17, 1670 Pepingen) met gratis wifi, microgolfoven, frigo, ...

De gemeente voorziet gratis water, koffie en thee. Het woonzorgcentrum kan - indien gewenst - zorgen voor soep of een (warme) maaltijd tegen betaling.

De volgende blokspot is voorzien van 17 december 2019 tot en met 30 januari 2020 en van 19 mei 2020 tot en met 28 juni 2020.

Krokusvakantie / herfstvakantie


Tijdens de krokus- of herfstvakantie organiseert de jeugddienst een activiteit voor kinderen. Binnenkort vind je hier meer info.
 

MEGA

In de maand mei vindt de jaarlijkse MEGA fuif plaats. Alle leerlingen van het 6de leerjaar uit alle basisscholen van het Pajottenland komen dan samen om het project MEGA af te sluiten. Ook de jeugddienst, de intergemeentelijke preventiedienst TAD, politiezone Pajottenland, Huis van het Kind Pajottenland en JAC Halle-Vilvoorde zijn van de partij.

De volgende MEGA fuif gaat door op donderdag 14 mei 2020 in zaal Edele Brabant in Gooik.

Kom op tegen Kanker

Enkele Pepingse jeugdverenigingen engageren zich om in september tijdens het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker mooie azalea's te verkopen van deur tot deur. U kunt dan een plantje kopen voor de prijs van € 7.
Het volgende plantjesweekend gaat door op 18-19-20 september 2020.


Wil je mee plantjes verkopen in Pepingen? Laat het gerust weten aan de jeugddienst.

Gezondheidslente april - mei

Tijdens de maanden april en mei worden allerlei gezonde activiteiten voor kinderen uitgewerkt. Meer info volgt in de folder Gezonde Lente.