U bevindt zich hier:Start >> Dag van de wetenschap

Dag van de wetenschap

Op zondag 24 november 2013 wordt voor de derde keer de Dag van de Wetenschap georganiseerd in Vlaanderen en Brussel. Na de succesvolle editie van 2012 waarbij meer dan 30 000 bezoekers geteld werden, werd beslist om dit initiatief jaarlijks te herhalen.

"Zonder dat we het zelf beseffen, komen we dagelijks in aanraking met wetenschap en technologie via onze smartphone, geneesmiddelen, televisie, huishoudtoestellen, zonnepanelen, vervoersmiddelen ... Wetenschap en technologie zijn verweven in zo goed als al onze dagelijkse handelingen. We staan er soms te weinig bij stil welke ongelofelijke rol wetenschap in ons leven speelt. En die rol zal er alleen maar belangrijker op worden als we de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag daadkrachtig willen aanpakken.

Via Richting Morgen wil ik jongeren nog meer bewust maken van het belang van wetenschap, technologie en innovatie voor de toekomst van onze samenleving, van onze tewerkstelling en onze welvaart. Ik wil ze warm maken om te ontdekken welke mogelijkheden er voor ieder van hen verscholen zitten in de wetenschappelijke wereld.

Dit jaar is er op de Dag van de Wetenschap extra aandacht voor onderwerpen rond zorg en innovatie. Onze bevolking wordt ouder, innovatie in de zorgsector is dus van levensbelang willen we een kwalitatieve zorg blijven garanderen nu en in de toekomst.

Ik nodig iedereen uit om tijdens de Dag van de Wetenschap zijn wetenschappelijke, technologisch of innovatieve kennis met veel passie ten toon te spreiden zodat we zoveel mogelijk bezoekers kunnen overtuigen van de verrassende wereld van de wetenschap."

Ingrid Lieten
Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding

Interesse om deel te nemen? Meer info via www.dagvandewetenschap.be .