U bevindt zich hier:Start >> Gezondheid en milieu

Gezondheid en milieu

Is een zendantenne in je buurt schadelijk voor je gezondheid? Hoe kan je schimmelproblemen in je woning vermijden? En hoe voorkom je een tekenbeet? Op www.gezondheidenmilieu.be vind je vanaf nu een antwoord op al deze vragen. Het is de enige website in Vlaanderen die gezondheidseffecten van milieuproblemen bundelt.

Betrouwbare info over gezondheid en milieu

Van gsm-stralingen en pesticiden tot schimmel en kakkerlakken in de woning. Ben jij soms ook ongerust over milieuproblemen? Correcte informatie zorgt ervoor dat je niet ongerust moet zijn. Vaak gaan mensen op zoek naar deze informatie op internet Toch is wat je daar vindt niet altijd correct.

Daarom ontwikkelden het VIGeZ en de medisch milieukundigen van de Vlaamse Logo’s de website www.gezondheidenmilieu.be. Op deze website vind je per thema betrouwbare informatie over de invloed van milieu op onze gezondheid. Je leest er ook tips om blootstelling aan milieuproblemen te vermijden en je maakt er kennis met leuke projecten over gezondheid en milieu.

De milieuthema’s die aan bod komen, zijn in zes categorieën gegroepeerd: gezond binnen, gezond buiten, straling, ongewenste dieren, verkeer en hotspots. Dat laatste zijn plaatsen in Vlaanderen waar de milieuvervuiling verhoogd is, bijvoorbeeld omwille van historische redenen zoals de aanwezigheid van een vervuilde fabriek. Meer weten? Surf naar www.gezondheidenmilieu.be.