U bevindt zich hier:Start >> Gezond stoken

Gezond stoken

Over deze campagne

Met deze campagne willen we iedereen aanzetten om buiten geen vuurtje te stoken & binnen verstandig om te gaan met houtkachels en allesbranders.

Buiten: geen vuurtje stoken

Afval verbranden in de tuin is geen goed idee. Het is ongezond en slecht voor de luchtkwaliteit. Maar ook het opstoken van snoeihout of plantenresten is meestal verboden.
De wet is duidelijk: papier, plastic, piepschuim, autobanden en andere rommel verbranden, is verboden. Op minder dan honderd meter van huizen, bossen, boomgaarden, hagen, heiden en de meeste akkers mag je ook geen tuinafval in openlucht verbranden. Vuurtjes in openlucht zorgen immers vaak voor overlast, zoals geurhinder en vonken die brand kunnen veroorzaken.

Binnen: verstandig stoken

Ook bij het stoken met je houtkachel of allesbrander moet je opletten. We geven je verschillende tips hoe je zo gezond mogelijk kan stoken of neem een kijkje op www.stookslim.be.

Informatie over de actuele regelgeving inzake centrale stooktoestellen kunt u raadplegen via www.stookzuinig.be en vindt u terug in het artikel stook zuinig.