U bevindt zich hier:Start >> Voorverkooppunten De Lijn

Voorverkooppunten vervoerbewijzen De Lijn

Win tijd en geld: koop uw vervoerbewijs vóór u op de bus stapt

Sinds enige tijd probeert De Lijn de verkoop van vervoerbewijzen in voorverkoop zoveel mogelijk te stimuleren. Zo wil De Lijn de stiptheid en de doorstroming van haar voertuigen verhogen, want hoe minder vervoerbewijzen de chauffeurs moeten verkopen, hoe minder tijd ze verliezen door stil te staan aan de haltes. Op die manier raakt u sneller op uw bestemming. Bovendien biedt De Lijn u graag een vlotte reis tegen een zachte prijs en dus is een biljet of Lijnkaart in voorverkoop steeds goedkoper dan bij aankoop in de bus.

De Lijnkaart en Lijnkaart % zijn sinds 1 februari 2011 niet meer te koop op de bus bij de chauffeur. U kunt deze vervoerbewijzen wel nog in voorverkoop kopen.

Tal van voorverkooppunten

Uw vervoerbewijs van De Lijn op een snelle en voordelige manier bekomen vooraleer u de bus opstapt? Dat kan dankzij een uitgebreid voorverkoopnet. U kunt daarvoor ondermeer terecht in externe voorverkooppunten zoals krantenwinkels, supermarkten, tankstations en NMBS-stations. Daarnaast kunt u ook online uw vervoerbewijs in voorverkoop aanschaffen via de eShop van bpost.

Externe voorverkooppunten in Pepingen:

  • Superette Jo-Ann bvba – Ninoofsesteenweg 82 – 1670 Pepingen
  • Prima Carine & Stefan – Steenweg naar Kester 1 – 1670 Pepingen

Koop uw vervoerbewijs met uw gsm

Voor een enkele reis kunt u natuurlijk ook gebruikmaken van het sms-ticket. De Lijn maakt het u graag gemakkelijk, want u kunt uw vervoerbewijs ook met uw gsm betalen. Bovendien is een sms-ticket goedkoper dan een biljet dat u op het voertuig bij de chauffeur koopt. Sms voor u opstapt uw bestelcode naar 4884. Voor een sms-ticket van 60 minuten is dat ‘DL’,voor een ticket van 120 minuten is dat ‘DL120’. Na enkele seconden ontvangt u een bevestigings-sms die geldt als vervoerbewijs.

Meer info

Meer info over de soorten vervoerbewijzen van De Lijn en de voorverkooppunten vindt u online op www.delijn.be of via het algemeen infonummer 070 220 200 (€ 0,30/minuut).