U bevindt zich hier:Start >> Brochure ‘Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel’

Brochure ‘Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel’

430 km ruiter- en menroutes

De mooiste bossen, weidse vergezichten, kasteeldomeinen, valleien en heuvels, aangename ruiterpaden, maneges en picknickplaatsen. Onderweg vind je als ruiter aangepaste logies, goede uitgeruste maneges en de mooiste picknickplaatsen. Je draaft door bossen, langs kasteelparken en onder vliegtuigvleugels. Hier en daar duikt achter dat groene landschap de skyline van Brussel op.

  • Meerdaagse trektocht
    De 230 km lange doorgaande route brengt ruiters in een aantal dag-etappes helemaal rond Brussel, langs de tofste ruiterpaden. De lus is in beide richtingen bewegwijzerd. Vertrek waar je zelf wil.
  • Dagtochten voor ruiters en menners
    Aan de ruitertrail zijn 7 ruiter- en menroutes verbonden die je dieper de Groene Gordel in leiden. Deze dagtochten hebben een vaste start- en eindplaats, zijn in één richting bewegwijzerd en staan in verschillende kleuren aangeduid op de kaart.

Op de kaart staan alle nuttige haltes op de route. Verschillende maneges doen dienst als startplaats. Je kan er ook even halt houden en lunchen of je paard stallen voor een verkwikkende nacht. Nabijgelegen logies bieden overnachtingsmogelijkheden aan de ruiters. Bij enkele kunnen zelfs zowel paard als ruiter terecht. Ook de mooiste picknickplaatsen, voorzien van een bindbalk, waar ruiter en paard even op adem kunnen komen, staan gemarkeerd.
 
Deze brochure is een uitgave van de provincie Vlaams-Brabant en is te bekomen op het gemeentehuis – dienst toerisme – kostprijs € 6,00.